Lucie Pavlíková
Specialistka na biopotraviny, hygienu potravin (HACCP) apod.
Narozena v roce 1983 v Olomouci. Po studiu gymnázia ve Šternberku vystudovala Technologii potravin na Agronomické fakultě Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. Zde postupně získala tituly bakalář (Bc.) a inženýr (Ing.). V současné době se připravuje na doktorské studium Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně se zaměřením na problematiku přítomností toxických metabolitů plísní (mykotoxinů) v potravinářských surovinách rostlinného původu. Absolvovala zahraniční studijní stáž v italské Piacenze a získala vědomosti v oblasti tradičního pěstování vína. Pro největšího producenta biopotravin u nás se pravidelně účastnila ekologických meetingů a veletrhů jako konzultant v oblasti biopotravin a zde také absolvovala praxi v rámci magisterského studia.
V posledním roce působila na oddělení kvality ve společnosti zabývající se pekárenskou a cukrářskou výrobou. Měla na starosti kvalitu výrobního prostředí, bezpečnost potravin a systémy kvality.
Zajímá se o zdravou výživu a alternativní medicínu.